Wyścig Autostopem
Wyścig autostopem

Wyścig

Addicted2fun

Autostopem

{{ time.days }}
dni
{{ time.hours }}
godzin
{{ time.minutes }}
minut
{{ time.seconds }}
sekund

WYŚCIG AUTOSTOPEM Z POZNANIA

27 KWIETNIA – 4 MAJA 2019 | START: PLAC MICKIEWICZA W POZNANIU | META: ADA BOJANA

Polityka prywatności

Niniejszy dokument dotyczy przetwarzania oraz ochrony danych osobowych dotyczących Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu: wyscigautostopem.pl (dalej „Serwis”).

  1. Postanowienia ogólne

    1. Operatorem Serwisu jest ADDICTED2FUN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z siedzibą przy UL. JANUSZA ZEYLANDA 1 /9, 60-808 POZNAŃ, wpisanej do Rejestrów Przedsiębiorców pod numerem KRS 0000736331, dla której akta rejestrowe prowadzi SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, NIP: 7811974739, REGON: 380493703; oraz ADDICTED2FUN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA z siedzibą przy UL. JANUSZA ZEYLANDA 1/9, 60-808 POZNAŃ, wpisanej do Rejestrów Przedsiębiorców pod numerem KRS 0000771482, dla której akta rejestrowe prowadzi SĄD REJONOWY POZNAŃ – NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, NIP: 7811990187, REGON: 38255396400000.

    2. Przechowywanie danych ma miejsce na zabezpieczonych serwerach, a ich ochrona odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w tym:

      1. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych);

      2. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną;

      3. Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne;

      4. Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.

    1. Dla interpretacji terminów stosuje się słowniczek pojęć:

      1. cookie - jest to niewielka informacja zapisywana przez serwer na komputerze Użytkownika, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera,

      2. log systemowy - jest to informacja, jaką przekazuje serwerowi komputer Użytkownika przy każdym połączeniu, może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie,

      3. adres IP - indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer podłączony do Internetu, numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (statyczny) lub przydzielony mu na dane połączenie (dynamiczny),

      4. protokół SSL - specjalny standard przesyłania danych w Internecie, w którym transmisja jest kodowana, w odróżnieniu od zwykłego przesyłania, gdzie transmisja odbywa się otwartym tekstem.

  1. Informacje w formularzach

    1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez Użytkownika.

    2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)

    3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

    4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór danych osobowych, wówczas taki zbiór jest rejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

    5. Jeśli dane w formularzu umożliwiają identyfikację osoby fizycznej, to osoba taka ma prawdo do wglądu, modyfikacji i żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. Możliwe jednak, że będzie to powodowało brak dostępu do niektórych funkcji serwisu.

    6. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu rejestracji uczestników i przygotowania dla nich optymalnej oferty.

    7. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi:

      1. Powszechny Zakład Ubezpieczeń na Życie Spółka Akcyjna (PZU Życie SA)

      2. Krajowy Integrator Płatności Spółka Akcyjna (T-Pay)

      3. Webwizards

      4. Home.pl Spółka Akcyjna

  1. Administrator danych

    1. Administratorem danych dotyczących Użytkowników gromadzonych z wykorzystaniem Serwisu jest Addicted2fun Sp. z o.o., mająca siedzibę przy ul. Zeylanda 1 /9, 60-808 Poznań, e-mail: kontakt@wyscigautostopem.pl ; oraz Addicted2fun Sp. z o.o. Sp. k., mająca siedzibę przy ul. Zeylanda 1/9, 60-808 Poznań, e-mail: kontakt@wyscigautostopem.pl .

  2. Informacje o plikach cookies

    1. Serwis korzysta z plików cookies.

    2. Pliki cookies są wykorzystywane w celu:

      1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

      2. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

      3. w celu zapamiętania wyborów użytkownika przed płatnością internetową;

      4. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google;

      5. zapewnienia bezpieczeństwa w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu.

    1. W ramach Serwisu wykorzystujemy „wydajnościowe” pliki cookies, które umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

    2. Użytkownik w każdej chwili ma prawo do wyłączenia lub wznowienia gromadzenia plików cookies za pośrednictwem strony: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies .

    3. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

    4. Informacje w żaden sposób nie są łączone z danymi osobowymi Użytkownika Serwisu i nie są wykorzystywane do określenia tożsamości Użytkownika. Zakres informacji zbieranych automatycznie zależy od ustawień przeglądarki internetowej Użytkownika. Użytkownik powinien sprawdzić ustawienia swojej przeglądarki, aby dowiedzieć się jakie informacje są udostępniane przez przeglądarkę automatycznie lub w celu dokonania zmiany tych ustawień. W tym celu zalecamy zapoznanie się z treścią „Pomocy” używanej przeglądarki internetowej.

  1. Logi systemowe

    1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

    2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

      1. czas nadejścia zapytania,

      2. czas wysłania odpowiedzi,

      3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

      4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

      5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,

      6. informacje o przeglądarce użytkownika,

      7. Informacje o adresie IP.

    1. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

    2. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.